Optos

Producătorul Optos de echipamente medicale de uz oftalmologic surprinde de peste 25 de ani cu inovații tehnologice transpuse în unele dintre cele mai performante echipamente de diagnostic oftalmologic. Fiecare lansare de produs marca Optos a însemnat o nouă abordare pentru specialiștii oftalmologi, dar și un pas înainte pentru pacienții beneficiari de tehnologia integrată în aceste minuni tehnologice.


Firma Optos a fost fondata în anul 1992 de către Douglas Anderson după ce fiul său și-a pierdut vederea la un ochi datorită descoperii târzie a unei dezlipiri de retină. Deși fiul său beneficia de examinări oftalmologice regulate, acestea erau incomode, mai ales pentru un copil, ceea ce a făcut imposibilă detecția timpurie a bolii prin examinarea completă a retinei. Anderson și-a stabilit ca scop comercializarea unui echipament ușor de utilizat și confortabil pentru pacienți, care să ofere o imagine digitală completa a retinei, printr-o singură captură.

Viziunea Optos este aceea de a fi o companie “a retinei”, recunoscută ca și furnizor de top pentru echipamente medicale de diagnostic. Produsele comercializate de Optos oferă imagini de câmp ultra-larg, la o înaltă rezoluție, ce cuprind aproape 82% din suprafața retinei, lucru incapabil de realizat cu un alt echipament existent pe piață. Imaginile optomap asigura o transpunere mai mare a retinei și oferă mai multe informații clinice pentru specialiști, ceea ce facilitează detecția timpurie, managementul eficient și tratamentul corespunzător al bolilor retinei, precum dezlipirile de retină, glaucomul, retinopatia diabetică și degenerescența maculară.
Optos utilizează cele mai noi tehnologii în dezvoltarea echipamentelor și soft-urilor complementare, de mare interes în oftalmologie. În plus, Optos reușește să își întărească dovezile clinice care demonstrează eficacitatea propriilor produse, aducând, constant, în atenția specialiștilor, importanța diagnosticului corect și timpuriu al patologiilor retinei.

În luna mai a anului 2015, firma Optos a fost integrate de firma Nikon, iar în august 2017, Optos a celebrat 25 de ani de la înfiițare și 25 de ani de realizări recunoscute la nivel mondial.